ДПС с „калинка“ за шеф на „Централен Балкан“

„Калинката“ Христо Башев обаче няма никакъв опит и познания в областта на националните паркове

ДПС-Габрово подготвя лидера си Христо Башев за директор на Национален парк „Централен Балкан“.

Събитието е следствие от политическата чистка, която проведе министър Искра Михайлова в парковете „Рила“, „Пирин“ и „Централен Балкан“, информира centralnews.bg

Шефът на „Централен Балкан“ Антон Станчев е уволнен през лятото. Той е „магистър" по специалност Биология, специализация Еколог, придобита от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски". Той е един от първите служители в управлението на Парка. Започва работа в Районната инспекция по околната среда за Народния парк „Централен Балкан" през м. ноември 1996 г. като главен специалист „Биоразнообразие", с отговорност за организирането и контролирането на опазването и мониторинга на биоразнообразието в защитената територия. Работил е и като Началник отдел „Биоразнообразие и туризъм".

Христо Башев обаче няма никакъв опит и познания в областта на националните паркове. Работил е единствено в сферата на финансите. Магистър е по Стопанско управление и бакалавър по Психология. Завършил е и Политически мениджмънт в Академията за социална политика – София, благодарение на тогавашния лидер на БСП Николай Григоров, твърдят членове на БСП. Дано той да успее да спре безразборните берачи на диви плодове, билки, охлюви и бракониерите на дървесина и дивеч.

От 2003 до 2007 г. Башев е общински съветник в Общински съвет-Габрово от квотата на БСП. След като не успява да влезе в ръководството на партията обаче, той се преориентира към ДПС.