Васко Василев: Дядо ми е страхотен мъж!

Цигуларят забива с цял оркестър в Дубай на кралска сватба

Цигуларят виртуоз Васко Василев иска да се направи филм за 90-годишния му дядо. „С него ни свърва музиката. Той е роден в Родопите и пее непрекъснато. Страхотен мъж е и досега сваля жени из цяла България", разкри с усмивка великият цигулар в „Тази събота" по bTV.Той очаква подкрепата на дядо си на националното турне, на което тръгва на 23 ноември от Бургас. Отново ще свири пред българска публика във Варна, Добрич, Пловдив, Пазарджик, Самоков, на 30 ноември в София, в НДК. В репертоара си е включил и „Скайфол" на Адел, която му е любима.

„Зародишът на програмата е във Валенсия, Испания и без Джеймс Бонд не може. За турнето идва в София и изключителната певица Светла Василева. Концертите в провинцията всъщност са благодарение на спонсор, който ни помогна. Защото в провинцията не печелим никакви пари, макар че всичко е продадено. залите са малки. В Добрич билетите бяха продадени за 2 седмици, в Русе също и то преди 6 месеца. Там има огромен глад. Магистрали има, но зали няма", каза Васко Василев.

За концерта си в Пловдив той очаква освен дядо си, на когото е кръстен, но и от Германия да пристигнат родителите му. С него в България е и гаджето му Томо, която работела за известна фирма за фотоапарати. На въпроса какво ги свърза, след като тя не е музикантка цигуларят отговори: „Свързва ни мъжа и жената,". Васко Василев разкри, че тази Нова година ще я прекара в самолет на път за Дубай. „ще пътуваме с цял оркестър за в Дубай, където ще свирим на една кралска сватба", разкри виртуозния цигулар.