Разкрий магията на града, прати кадър за изложбата "Бургас около мен”

Мисия Бургас

17-11-2013, 11:11

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът: Бургас, да покажем къде се раждат най-смелите идеи!

Виж всичко за Бургас само с един клик в Go to Burgas

В експозицията ще бъдат включени всички фотографии, които покриват изискванията

Годишната изложба "Бургас около мен" отново ще зарадва бургазлии с приказни пейзажи и неразказвани истории от града. През 2013-а тя щя бъде открита ден преди Никулден, на 5 декември в Морското Казино.

"В първото издание на изложбата взеха участие 53-има фотографи, миналата година станаха 80.  Каним всички - ентусиасти и професионалисти, които живеят и работят в Бургас и региона, да участват в общата експозиция", казаха организаторите на инициативата.

Всеки желаещ може да изпрати портрети, пейзажи, репортажи, важното е по някакъв начин изображението да разказва интересна за бургазлии история, да показва лична гледна точна към специфични или важни за Бургас места, хора или събития.

Експозицията няма конкурсен характер, единствената селекция, която ще бъде направена от представители на Бургаска фотографска общност и организаторите, ще отсее само фотографиите, които не покриват техническите критерии за печат в размер А3+ (33/48 см), които не отговарят на темата на изложбата или които не са подходящи за показване пред аудитория от всички възрасти.

Всеки участник може да изпрати до три снимки, от които за участие в изложбата ще бъде избрана поне една, ако покрива изискванията. Идеята на организаторите е да участват максимален брой фотографи. Срокът за изпращане на кадрите е 24.11.2013 г.

Критерии за участие - фотографът да живее и работи в Бургас и региона, изображението да покрива технически критерии за отпечатване и да не съдържа обидни, неморални или дискриминационни послания. Важно е снимките да са подходящи за представяне пред аудитория от всички възрасти.

Участниците могат да получат безплатна консултация относно подготовката на кадрите за печат от Естетик Студио - гр. Бургас, ул. Патриарх Евтимий 1, тел.: 0896 679 121.