Осама Башир пише книга за рода на Башар Ал Асад

В нея сириецът проследява управлението на баща и син и анализира последствията

Говорителят на Сирийската свободна армия - Осама Башир, пише книга за семейството на Башар Ал Асад.

В нея се проследява историята на рода. "Целта ми е да обхвана не само управлението на настоящия президент на Сирия, който е на поста от 2000 година, но и диктатът и състоянието на страната по време на управлението на неговият баща Хафез ал-Асад, който беше на власт в продължение на 30 години", каза за BurgasUtre вече българският гражданин Осама Башир.

Той възнамерява да издаде книгата през 2014 година, когато тя бъде напълно завършена, тъй като от историческа и икономическа гледна точка Башир желае да включи обективна и завършена в детайли информация.

Според него в настоящата армия на Ал Асад в момента не са останали повече от 200 хиляди вийници, но те са много добре въоръжени и финансирани.

"Преди година Иран даде 12 млрд. долара на Башар Асад. Сега всеки месец Иран дава по 500 млн. долара на режима му.

Влезе и Хизбулла, а вече над 1 млн. души живеят извън страната, скоро техният брой ще скочи още. В Сирия има около 4 млн. вътрешни бежанци. Икономиката е на нула. Храната – каквото има в Сирия, това се яде. Училищата не работят. Няма ток и вода в много градове. Икономически нещата са много зле. Няма дори кой да обработва продукцията - да я продава и изнася. Трудно ще бъде дори и след 10 години тя да се стабилизира след този и икономически удар срещу нея", коментира още говорителят на Сриийската свободна армия.