Пловдивските таксита щурмуват София

Излизаме на социално-икономически протест. Ако не ни чуят, следващият ще е политически, категорични са недоволните

Пловдивските таксиметрови шофьори изнасят протеста си в София. Утре в 10 часа недоволните потеглят за столицата. Сборният им пункт е на метан станции на Карловско шосе час по-рано.

Нямаме уговорка за шествие в Пловдив, поясни Георги Ряпов, председател на Асоциацията за защита на превозвачите и шофьорите на таксита.

Не мога да кажа колко точно ще се съберем. Колкото колеги дойдат, все пак хората едва изкарват за единия хляб. Имаме обаче заявления за включване на шофьори от цялата страна, посочи той.

В 12 часа пловдивските шофьори трябва да са край Храм-паметника "Свети Александър Невски". Имаме уговорка за шествие, но всичко ще се случва на момента, посочи Ряпов. Изкарали сме разрешително и изобщо всичко, което се изискваше от нас, е направено, заяви още той.

Исканията на таксиметровите шофьори остават непроменени: колите им да не се сменят на 10, а на 15 години, да отпадне задължението за психо тестове и да бъде въведена минимална цена за превозите.

В момента протестът ни е изцяло социално-икономически. Ако обаче не ни чуят, следващият ще е политически, категоричен бе Ряпов.