Пак продават вилата на Митьо Очите в Сунгурларе

През януари догодина отново ще бъдат пуснати и другите имоти, конфискувани по делото за пране на пари срещу Желязков - обществена пералня в Несебър, магазин и 2 апартамента

Нова оценка на вилата на Димитър Желязков в Сунгурларе правят тези дни експерти от НАП Бургас, а още през януари имотът ще бъде пуснат отново за продан. Преди два дни оценители са огледали къщата, очаква се да се произнесат до няколко седмици, потвърди шефката на отдел "Държавни вземания" в НАП Бургас Ралица Куванджиева, пише в. "24 часа".

Въпреки че от имота в Сунгурларе почти нищо не е останало, новата оценка ще бъде за съществуваща сграда и прилежащ терен. Вилата на несебърския бос бе конфискувана веднага след делото срещу него за пране на пари. Още преди тя да бъде прехвърлена към НАП обаче, от сградата бе изнесено цялото обзавеждане, включително врати и прозорци. Преди 2 г.НАП предостави имота на община Сунгурларе, след като кметът Георги Кенов поиска вилата да бъде използвана като дом за сираци.
"Предоставиха ни я, но не като собственост, а само за ползване. Това обаче ни спира да участваме за ремонта й по проекти, а собствени средства нямаме", коментира кметът Кенов.
Това бе причина миналата година общината да се откаже от имота и той отново се върна в НАП.
Освен бившия бастион на Очите в Сунгурларе, през януари догодина отново ще бъдат пуснати за продан и другите имоти, конфискувани по делото за пране на пари срещу Желязков -  обществена пералня в Несебър, магазин и 2 апартамента. Всички те се намират в жилищна кооперация в Новия град.
НАП ги обяви за продан още през лятото на 2011 г., проведе 5 поредни процедури, но купувачи така и не се явиха, въпреки че накрая цените паднаха с 50 %