Под въпрос е строежът на мол на "Тройката"

Необходимо е съгласието на всички собственици

Все още е под въпрос строителството на мол на мястото на "дупката" на площад "Тройката".

Въпреки подадената искова молба от страна на общината, която е най-големият съсобственик в спорния терен, за доброволна делба между собствениците все още няма резултат.

Това каза Златина Георгиева, директор на дирекция "Правно-нормативна" към местната администрация. Тя обясни, че преди седмица е станало прехвърляне на частта от имотите, които се притежаваха от останалите две физически лица като съсобственици в терена. Те са продали своята собственост на дружеството "Мариета", предаде радио "Фокус".

"Надявам се по този начин да започнат и преговори вече между самите собственици, но все още делото не е приключило. Във фаза на размяна на книжа сме. Не е приключила и промяната в кадастралната карта. Със сигурност няма издадено разрешение за строеж", каза Георгиева по повод информацията, че в центъра на Бургас на запустелия от години терен започва строителство на поредния голям търговски обект в града.

Разрешението за строеж на обекта трябва да бъде издадено от община Бургас. Към момента в действителност има подадено такова искане за разрешение на строеж, потвърди Георгиева.

"Входиран е проект. Гледан е на експертен съвет. Разбрах, че към проекта има множество забележки и са дадени указания на "Мариета" ЕООД да си изправи проекта, включително и да представи съгласие от останалите съсобственици", обясни Златина Георгиева. Това означава, че съгласие за евентуално бъдещо строителство ще бъде искано и от община Бургас, като най-големия съсобственик в терена. Ще бъде ли дадено такова може да каже само и единство Общинския съвет на Бургас.

"Искането на съгласието на съсобствениците е много важно на този момент. Дали ще се стигне до такова, не мога да кажа, защото зависи от всички страни, а не знаем какви са претенциите на страните. Ние също имаме голямо желание да приключим този спор и да започне някакво сторителство", посочи Георгиева.