Богата програма на Sofia Architecture Week днес

И децата ще могат да станат част от тазгодишното шесто издание на форума

Децата ще могат да станат част и от тазгодишното шесто издание на Sofia Architecture Week. В програмата на фестивала са предвидени шест работилници за различни възрастови групи, които ще се проведат в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив. Генерални партньори на Sofia Architecture Week Kids са Банка ДСК и Barni.

Първата работилница е още днес, в рамките на първия уикенд на фестивала, който се откри официално вчера в Дома на културата, Пловдив.

 

Ето и пълната програма за днес:

 

11:00-12:00 АЛТЕРНАТИВНА КАРТА НА ПЛОВДИВ - Малката базилика, арх. Красимир Тодоров - архитектурна разходка

13:00-14:00 Награждаване на Университетска работилница

14:00-15:00 АЛТЕРНАТИВНА КАРТА НА ПЛОВДИВ - Кино Космос, арх. Любомир Шинков - архитектурна разходка

16:00-17:00 ПЛИОЦЕНСКИ ПАРК - ДОРКОВО, арх. Явор Йорданов - презентация, Дом на културата

18:00-19:00 НЕОСЪЩЕСТВЕНИТЕ АРХИТЕКТУРНИ КОНКУРСИ / България/ - представяне и дискусия, Дом на културата

19:00-20:00 Съвременна норвежка архитектура, EVA MADSHUS /старши куратор в Националния музей за изкуство, архитектура и дизайн, Норвегия/ - лекция, Дом на културата

 

Sofia Architecture Week стартира за пръв път през 2008 година като двудневна конференция, като бързо прераства в едноседмично събитие, обединяващо хората с интерес в архитектурата, интериора, ландшафта и градската среда. Основната цел на събитието е чрез широк обществен дебат да инициира устойчиви архитектурни и социални практики. Тази година за пръв път събитието се провежда в Пловдив, като така се изказва своеобразна подкрепа за кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019 година.