Цветанов: Тройната коалиция иска власт, не се интересува от бъдещето на България

Бургаска област е сред атрактивна общини, а развитието на всяка община минава през европейско финансиране, което може да бъде изгубено през следващия програмен период

"Атаките, които има в момента към нас, ще бъдат много по-интензивни в следващите месеци, защото предстоят евроизбори, така важни за държавата и регионите. В момента мотивът на Тройната коалиция е как да е задържи по-дълго на власт, без да се интересува от бъдещето на страната ни и предстоящия програмен период. Днешното управление, колкото по-бързо си замине, толкова по-добре за бъдещето на страната ни".

Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов по време на двудневния работен семинар на партията в Бургас, който се провежда в Сарафово.  Членски карти бяха раздадени на участници в конференцията от всяка една община в областта в присъствието на областния председател на ГЕРБ-Бургас и народен представител Димитър Бойчев, депутатите от групата на партията, кметове.

Цветанов заяви категоричната позиция на партията за незабавни предсрочни избори. Бившият министър допълни, че протестите не спират вече 160 дни, а за бизнеса и икономиката на една държава е важно да има стабилност. По думите му новите избори са необходими, за да продължи развитието на България и работата на кметовете от ГЕРБ, които сега са пресирани.

"Бургаска област е сред атрактивна общини, а развитието на всяка община минава през европейско финансиране, което може да бъде изгубено през следващия програмен период заради управлението на Тройната коалиция”, сподели зам.-председателя на ГЕРБ.

Цветанов обсъди и проведения митинг на БСП и ДПС в столицата. "По време на съвместния митинг между БСП и ДПС всички видяхме целувката, която бе направена публично между два политически обекта. В тази ситуация много от редовите членове на ДПС и БСП са сериозно объркани. Тук се вижда разликата с митинга на ГЕРБ. Управляващите са още по-стресирани и не са предполагали, че една партия може да направи такъв митинг", каза той.

Областният лидер на партията Димитър Бойчев благодари за активното участие на митинга в Пловдив, в което структурата на ГЕРБ-Бургас се включи с над 700 човека. Кметът на Бургас Димитър Николов сподели, че подобни работни семинари са важни, тъй като се обсъждат актуални въпроси и проблеми.

"Надявам се България да бъде водеща страна по отношение на усвояването на евросредства и да продължава своето развитие", заяви той.