Благодетели събраха над 3 хиляди лева за Ветераните на Културата

В деня на християнското семейство представители на бизнеса и културата отделиха време и средства за да помогнат на забравените културни деятели живеещи в Домът за Ветерани на Културата и Изкуствата.

Шеф Сидония Радева организира специална благотворителна вечеря в своя ресторант “Sidoniya – Lord Of The Chefs”, на която събра над петдесет представители на родния бизнес и култура.

В приятната обстановка и под звуците на българска музика гостите хапнаха от специалното меню подготвено от победителката в риалити състезанието за шеф готвачи “Lord Of The Chefs”.

Освен средствата събрани от благотворителният куверт, всеки от гостите предостави свои ценни вещи, които бяха разиграни на търг. Сред експонатите в наддаването имаше уникални африкански статуетки, картини, бижута, отлежала македонска ракия, луксозна козметика от най-висш клас и уникална православна икона.

Освен това, бе обявено, че анонимен дарител ще осигури одеяла и топли зимни дрехи, както и лятна почивка в хотел на северното ни Черноморие за обитателите на дома.

Общата сума на паричните даренията надхвърли три хиляди лева. С част от тях, Шеф Радева ще приготви вкусна празнична вечеря за Коледа и Нова Година за ветераните на културата.