ЧЕЗ съветва: Студувайте, за да пестите ток

Ако поддържате в жилището си 1 градус по-ниска температура от обичайното, това може да намали сметката с до 10%

Доказано е, че ако поддържате в жилището си 1 градус по-ниска температура от обичайното, това може да намали сметката с до 10%. Това твърдят от ЧЕЗ, цитирани от News.bg.

Освен до понижение на сметките разумната консумация ще позволи да бъдат избегнати опасни претоварвания по мрежата в резултат на нарасналата употреба на отоплителни електроуреди, допълват от електроразпределителното дружество, поддържащо ел. мрежата в Западна България.

„Прогнозите за рязко спадане на температурите и сняг на територията, обслужвана от ЧЕЗ, не ни плашат. Готови сме да работим денонощно, за да осигурим максимално спокойствие и сигурност на нашите клиенти. Снабдили сме екипите си с всичко необходимо за да се справят с евентуални последици от влошаване на времето”, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в „ЧЕЗ Разпределение България”.

Компанията е подготвена и вече мобилизира всички аварийни екипи във връзка с очаквания снеговалеж в Северозападна България. Дежурните служители са готови да действат незабавно при евентуални аварии. С цел максимално бърза и координирана реакция компанията поддържа контакт с местните власти и Гражданска защита.