В Стара Загора ще звучи мюезин

Провокират по-масово участие на гражданите на протеста в петък пред Съдебната палата

Граждани от социалните мрежи организират утре "напомняне" на обществеността за делото в петък в Окръжен съд Стара Загора по иска на Главно мюфтийство да придобие сградата на Музея на религиите.

"За да напомним на всички, които си пият спокойно кафенцето, че на 29.11.2013 год е поредното дело за джамията и ще се организира граждански протест. Ще покажем на гражданите, ако не проявим своята отговорност към проблема, как по 5 пъти на ден ще ги стресира новото фолк парче "имам ви пее на кафенце", се казва в съобщение във Фейс бук на групата "Истината за Стара Загора".

Инициаторите са предвидили да звучи мюезин с високи децибели от южната страна на сградата на Музея на религиите. Очаква се да има и има флашмоб. Началото на акцията е 12.30ч.

Междувременно в интернет пространството са разпространени две петиции с идентично съдържание "НЕ на действаща джамия в центъра на Стара Загора!", събрала до момента над 430 подписа и "Не на работеща Джамия в Центъра на Стара Загора", събрала около 210 подписа.