Мениджъри звънят на Цонков след супер гола му срещу ЦСКА

Освен към бургаския Гатузо, заявен интерес от мениджъри има и към още няколко футболисти на "нафтата"

Мобилният телефон на Цветомир Цонков прегря от обаждания след феноменалния му гол срещу ЦСКА. Халфът вкара от 50 метра във вратата на един от лидерите в първенството ЦСКА за 1:0 в мача от последния кръг.

За съжаление на феновете и самият Цонков, голът му не се оказа достатъчен за нещо повече от почетната загуба с 3:1 от "червените". Халфът обаче трябва да бъде отличен в мача заедно със своя партньор в центъра Коста Янев за това, че през първото полувреме не дадоха възможност на играчите на ЦСКА да преминават през центъра. Затова говори и фактът, че след първите 45 минути, армейците направиха 14 фаула срещу само 8 на своя съперник. След 60-65-та минута обаче, физическият запас на сили в отбора на Нефтохимик като че ли приключи и тогава дойдоха минутите на червените.

След мача освен многобройните приятели и бивши колеги от Черноморец, да поздравят бургаския Гатузо се обадиха и няколко мениджъри, които гледат под лупа играта на халфа в Нефтохимик. Двама от тях стояха и на трибуните в Сливен встрани от отфициалната ложа и внимателно си водиха записки. Със сигурност, ако добрите игри на Цонков продължат, той ще получи оферти от чуждестранни клубове. Загубата обаче ще бъде за Нефтохимик, защото отборът ще остане без един от основните си състезатели. които показват стабилни игри във всеки мач.

Освен към Цонков заявен интерес от мениджъри има и към още няколко футболисти, сред които са Живко Петков, Емануил Манев, Стамен Ангелов, вратарят Петър Денчев. Изявите им са следени, както от български клубове интересът така и от чужбина. За да оцелее Нефтохимик трябва да направи няколко силни трансфера на свои футболисти, които да влеят свежи пари в касата на клуба, които да гарантират отборът да оцелее до пролетта.