Отлагат гражданския флашмоб пред Музея на религиите

Акцията ще се проведе в ден с по-подходящи климатични условия

Поради изключително неподходящото време днес се отлага гражданският флашмоб пред Музея на религиите.

Инициаторите, организирани в социлните мрежи съобщават, че е рисковано да се ползва озвучителна техника при висока влажност и заявяват, че акцията ще се състои в ден с по-подходящи условия. Те планираха да звучи мюезин с високи децибели от южната страна на сградата на джамията.

Идеята беше днес от 12.30 ч. на улицата пред Областната управа да се организира граждански флашмоб  - нагледна хореография, с участието на доброволци граждани в подкрепа на "Музей на религиите " срещу претенциите на Хасковското мюфтийство за превръщането му в действаща Джамия. 
"Събудете се Старозагорци и подкрепете гражданската инициативата! Няма да допуснем инициативата да бъде политизирана! Да покажем че сме патриоти и сме единни!" са призивите на организаторите от ФБ групата "Истината за Стара Загора".

Целта на акцията е да провокира по-масово участие в протеста пред Съдебната палата този петък, 29 ноември, когато е насрочено делото по иска на Главно мюфтийство да придобие сградата на Музея на религиите в Стара Загора.