Отмениха таксите за автомобилите, зареждащи търговски обекти в Приморско и Китен

На сесията бе гласувано и предложение за избор на нов управител на Медицински център "Приморско"

Общинският съвет в Приморско даде зелена светлина на администрацията да кандидатства за финансиране по два нови проекта.

Става въпрос за "Изграждане на детска площадка" и "Северен подход към морски плаж "Северен централен". Те са част от стратегията за развитие на "Местна инициативна рибарска група Приморско-Созопол-Царево" и не обвързват с финансов ангажимент общината.

Идеята е изцяло да се подмени остарялата инфраструктура с нова съвременна алея, която да води до Северния плаж в Приморско. С пълно мнозинство общинските съветници подкрепиха и изграждането на нова детската площадка. Проектът предвижда тя да се построи на мястото на остарялата вече площадка срещу сградата на „Местни данъци и такси” и да отговаря на всички изисквания за безопасност.

 На сесията бе гласувано и предложение за избор на нов управител на Медицински център „Приморско”. Временно изпълняващ длъжността директор до провеждането на конкурса ще е д-р Ангел Главашки. Въпреки, че медикът не присъстваше на заседанието съветниците му пожелаха успех.

Местният парламент отмени таксите за автомобилите, зареждащи със стоки търговски обекти в градовете Приморско и Китен. Със 70%  от месечната такса за детски ясли и градини  се освобождават децата, посещаващи детските заведения в Приморско и Китен, ако поне единият от родителите им е с постоянен адрес в общината. 75% е облекчението за децата от селата Веселие, Ясна поляна, Ново Паничарево и Писменово.

Гласувани бяха и предложения за отпускане на социална помощ и подпомагане на новородено дете.