4 пешеходни надлеза строят през следващата година

Така ще се реши проблемът по безопасното преминаване на всички пешеходци в тези части на града

Четири нови пешеходни надлеза ще бъдат изградени в Бургас през 2014-а година. Става въпрос за едни от най-натоварените локации в града  - бул. "Стефан Стамболов"  по посока хотел "Мираж", ул. "Никола Петков" (от началото на кръговото, в посока к-с "Изгрев", до Макдоналдс) и на ул. "Струга" и ул. "Одрин".

Това ще стане с успоредното изграждане на кръговото движение в тази част на града и ще реши проблема със задръстванията и трафика на "Трапезица".

"Ще решим и проблема по безопасното преминаване на всички пешеходци и в четирите посоки, за което разчитаме на съгласуване на тези проекти от Министрерство на регионалното развитие", коментира кметът Димитър Николов по време на представянето на проектобюджета за идната година.

Изграждането на пешеходните  надлези (пасарелки) ще бъде със средства по "Интегриран градски транспорт на Бургас". По този проект е предвидено и разширение на мрежата от велоалеи в Бургас. В бюджет 2014 са заложени още довършване на техническия проект за реконструкция и разширение на ул. "Крайезерна" (четирилентов път).

През 2014-а общината очаква финансиране от държавата и за пътен възел "Запад".