Левон Манукян с номинация "Завърнали се младежи" за наградите Бург на годината

Другият претендент е д-р Константина Кънчева

Още две нови номинации има в категорията "Завърнали се младежи" на ежегодните награди "Бург на годината". Първата номинация е за Левон Манукян, за активната му творческа изява като диригент и композитор на бургаската и световна сцена и за многобройните му концерти, записи и турнета.
Левон Манукян е основател на Младежка филхармония "Емил Чакъров" и Младежка филхармония "Бургас". За своите близо 20 години на сцената има над 600 концерта в цяла България, Гърция, Италия, Германия, Словения, Австрия, Швейцария. Дирижирал е концерти със световноизвестни изпълнители като Катя Ричарели, Еми Стюарт, Таря Турунен, Фиш ("Мерилион", групата "Anathema" ) и др. В момента е диригент на Представителен смесен хор "Родна песен" и на камерен оркестър "Дианополис" (Ямбол). Също така дирижира и своя частен оркестър "Levon Manukyan collegium musicum".
Номинация спечели и д-р Константина Кънчева, възпитаник на Гимназия за преподаване на немски език „Гьоте” гр.Бургас. Завършва медицина с много добър успех в Университет „Duisburg-Essen”, Германия през 2012г. Практикувала следдипломно в Университетска клиника „Bern”, Швейцария.
"Тя е пренебрегнала примамливите предложения за работа в чужбина и се завръща в Бургас. В момента работи като лекар с хъс, амбиция и откровено желание за възвръщане на доверието в българското здравеопазване. Чрез усъвършенстването на своите знания и умения, Д-р Константина Кънчева ежедневно помага за разрешаването на сложни здравни проблеми на нашите съграждани", обясняват организаторите.

Останалите номинирани виж тук