"Ранобудните студенти" организират протест в четвъртък

В понеделник ще се проведе публична дискусия за проектозакона на МВР. Това каза Антон Филев, представител на "Ранобудните студенти", на пресконференция в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, предаде Агенция „Фокус”. „Поканили сме някои по-обществено познати фигури - журналисти, адвокати, омбудсмана на Република България. Законът за МВР е един от най-често променяните в последно време, няма как това да не създаде несигурност в обществото. Ще излезем с наша позиция в резултат от дискусията. Тя ще се проведе в Аулата от 19.00 часа утре и е отворена за медии и граждани”, каза той.

„Организираме протест в четвъртък и призоваваме гражданите, които ни подкрепят да дойдат на площада пред Народното събрание. Проектозаконът за МВР ограничава гражданските ни права и правата за свободен протест. Не може да се превръщаме в полицейска държава. Призоваваме всички, които са недоволни и конкретно имат виждания по проектозакона за МВР”, каза друг представител на Ранобудните студенти.

Не искаме да се случва тази полицейщина, която се случва в Украйна, а нещо подобно може да се случи след промените в Закона за МВР.