"Нефтохимик" тръгна за Сливен с мисъл за победа

Феновете на "нафтата" ще опитат да спечелят мача по трибуните като подкрепят горещо отбора

Кой ще победи в Сливен? Този въпрос вълнува привържениците на „нафтата”. По две причини: Първата - дали техния любим отбор ще успее да си върне за онова срамно 2:0 срещу осемте беройци в Стара Загора и второто, свързано с феновете – дали тези от Бургас ще надвикат и заглушат своите опоненти от "Зарата".

Всеизвестно е, че двете агитки не питаят добри чувства едни към други от години. Още преди време на стадиона в Стара Загора местните ултраси взеха 1 знаме на нафтата от агитката. Стигна се и до конфликт между някои от феновете, но полицията се справи със ситуацията. Година по-рано пък на гарата в Бургас местните „плениха” няколко от знамената на старозагорци.

Но оттогава мина доста време и сега нещата са успокоени. Самия факт обаче, че феновете ще претендират за надмощие в подкрепата за своите любимци, зарежда атмосферата. Така ще бъде и днес на стадион Хаджи Димитър в Сливен. От Стара Загора се заканиха да направят десант под Сините камъни. От Бургас засега отговарят с мъдро мълчание по въпроса, но със сигурност поне около 200 привърженици ще дерат гърла на стадиона. От Трета поликлиника в 12 часа ще тръгне един автобус, а повечето от останалите привърженици ще са с коли. Ако се съберат повече желаещи за пътуване е възможно да има и друг организиран превоз.

Футболистите от отбора заминаха тази сутрин за Сливен. Безпаричието принуждава ръководството да не планира лагери преди мачовете, а да се пътува в деня на самия двубой. Сливен е близо, но така пътува отборът и до Пловдив. По всяка вероятност и до Варна в събота, когато е предпоследния двубой на Нефтохимик за сезона. Днес играчите на Атанас Атанасов ще опитат да поизмият срама от загубата в първия мач, за да спечелят още повече признанието и обичта на феновете си. Спортно – технически обаче, макар и минимално предимството е на страната на символичните гости, които въпреки сериозните си кадрови проблеми показаха, че са отбор, който с право се бори за място в челната седмица на класирането.

Мачът е днес от 14 часа на стадиона в Сливен.