Херо ще се надиграва в Ловеч тактически с бившия си футболист Загорчич

Първият мач между „акулите” и Литекс не реши спора между тях и завърши наравно 0:0

Димитър Димитров срещу Златомир Загорчич ще бъде днес двубоят от резервните скамейки на Черноморец и Литекс. Наставниът на Литекс бе един от най-можещите футболисти, по времето когато Херо водеше оранжевите, както и националния отбор, от който Загорчич бе част по това време. Днес може да се каже, че треньорът на Литекс е поредният, който тръгва по стъпките на Димитров, след като бургазлията му бе наставник.

В спортно-техническо отношение без никакво съмнение Литекс е по-качествения тим, за което говори и класирането на „оранжеви” и „сини”. Отборът играе стабилно на своя стадион и постига победи с респектиращи резултати. В последния си мач като домакин Литекс отнесе Пирин Гоце Делчев с 6:2, а преди няколко дни победи Любимец като гост с 1:4. В същото време първия мач между „акулите” и Литекс не реши спора между тях и завърши наравно 0:0.

Въпреки незавидното си положение в таблицата, Черноморец опитва в последните няколко кръга да излезе от руслото на посредствеността, което не е много характерно за него. Отборът в последния кръг постигна респектираща победа срещу Пирин, който въпреки, че не е мерило за качествата на даден отбор, бе надигран тотално на Лазур. От „акулите” в днешния двубой ще отсъстват Лъчезар Балтанов и Фонсека. Възстановява се Преслав Йорданов, който ще е готов за пролетта. В състава обаче се завърна Ванчо Траянов, който започва да навлиза във форма. Тук е и новото попълнение Баламанджи, на когото също ще се разчита основно в предстоящите мачове до края на сезона.    

След всичко казано дотук, задачата на домакините не изглежда никак лека. Дали е така обаче ще стане ясно днес от 18 часа, когато е началото на двубоя, който ще бъде предаван и по телевизията.