Започна строителството на нова детска градина в столицата

Стартираха дейностите по изграждането на нова сграда за 3 групи към ОДЗ №18 в ж.к. „Яворов“, район „Средец“

 „Съгласно заложените срокове, строителството ще приключи в края на месец юни 2014 г.Със завършването му ще бъдат разкрити 70 нови места в един от столичните райони, в които липсват свободни общински терени за строителство на нови детски градини, а същевременно има чакащи за прием деца“, съобщи зам.-кметът на Столична община Ирина Савина.

Строителството на новата сграда – разширение към ОДЗ №18, ще бъде изпълнено от фирма „ДГ-2013“ ООД, избрана за изпълнител на обекта след проведена от район „Средец“ процедура по ЗОП. Стойността на сключения договор е 1 647 550 лв. с ДДС.

По проект новоизградената постройка ще е на два етажа, на които ще са разположени спални, занимални и обслужващи помещения за три градински групи, самостоятелни лекарски кабинети за всяка от групите и физкултурно-музикален салон. Общодостъпната среда е осигурена чрез външни рампи при входовете, вътрешен асансьор и санитарни възли за деца в неравностойно положение. Предвидено е да бъде изпълнена цялостна вертикална планировка и озеленяване на двора, както и да бъдат изградени и оборудвани три нови детски площадки за игри на открито.

 Това е 14-тата детска градина на територията на Столична община, чието строителство стартира през 2013 г. Едно от новостроящите се детски заведения – разширение за 8 групи към ОДЗ №93 в район „Красно село“ вече е завършено. До края на годината е предвидено да приключи изграждането на още три градини в районите „Нови Искър“, „Красно село“ и „Искър“.