Ванчо Траянов и Фонсека под въпрос за дербито с Левски

Днес Черноморец ще тренира на базата си до квартал Сарафово

Отборът на Черноморец отново ще изпита затруднения при сглобяване на оптимален състав срещу Левски. Столичани изиграха последните си няколко мача на високи обороти и загатнаха за по-големите си възможности.

От своя страна Черноморец играе все по-добре и въпреки, че между двете убедителни победи над Пирин Гоце Делчев и Любимец, записа и загуба от Литекс, положителните отзиви за играта на акулите са налице. Отборът воден от Димитър Димитров все повече намира себе си и играе мотивирано и с по-голямо самочувствие. Притиснати до стената и под реалната угроза от възможност да изпаднат от групата, "акулите" все повече стабилизират играта си. Въпреки това обаче гостуването в столицата на Левски ще бъде от голяма важност и ще покаже докъде е стигнал отборът.

Точно в този момент обаче бургаският тим изпитва проблеми откъм контузени състезатели. Един от най-важните футболисти в тима Ванчо Траянов, който е и капитан на отбора, се контузи в края на двубоя с Любимец и според лекарския щаб е много вероятно да отпадне за предстоящия сблъсък. Македонецът обаче е показал, че когато се налага може да стисне зъби и да изиграе определен двубой. Очаква се той да попадне в групата на Черноморец, но дали ще играе ще се решава в последния момент. Подобно е и положението с Карлос Фонсека. Нападателят е един от най-качествените футболисти на акулите и дори се заговори, че е пред трансфер в чужбина, но от доста време лекува контузия, която го извади за дълго от игра. Футболистът вече е възстановен, но дали ще бъде включен в групата за мача ще се решава също в последния момент.

Днес Черноморец ще тренира на своята база до квартал Сарафово, а утре отборът заминава за столицата, където също е планирано да направи една тренировка.