Киев: Силите за сигурност щурмуваха барикадите на протестиращите

Служители на силите за сигурност щурмуват барикадите, издигнати от протестиращите на площад "Независимост" край сградата на Министерския съвет в украинската столица Киев

Служители на силите за сигурност за взели под свои контрол сградата на радио и телевизия "Украина", която се намира в непосредствена близост до превзетата от демонстранти сграда на кметството.

В двора на сградата има група полицаи, съобщава агенция "Фокус"

Сътрудници на силови структури и войници от вътрешни войски и спецчасти на "Беркут" обкръжиха площад "Независимост" в украинската столица. Лидерът на опозиционната партия УДАР Виталий Кличко призова жените и децата да напуснат площада. Блокиран е правителственият квартал.

Малко по- късно служителите на спецчастите „Беркут” в района на правителствения квартал, откъм улиците Грушевская и Богомолца, и Шелковичная, са щурмували, превзели и разрушили барикадите на протестиращите, а демонстрантите са обградени.

Това съобщи лидерът на движението „Свобода” Олег Тягнибок, цитиран от Комментарии. По думите му, към мястото вече са се отправили опозиционни активисти и лидери.
Тягнибок съобщава още, че в Украйна вече има служители на ФСБ на Русия, а в центъра на Киев „има неизвестни спецчасти с бойни оръжия”.
Днес офицер от вътрешни войски  каза пред журналисти: „Нашата задача е да поддържаме реда. Ще останем колкото трябва”.

Миналата седмица съдът в Киев реши, че протестиращите трябва да освободят административните сгради, които са окупирали. Ръководството на полицията предупреди, че ще предприеме всички необходими мерки за да изпълни това решение.