Кв. „Кольо Ганчев“ ще има нов водопровод

Приоритет на правителството е изграждането на тенул под Шипка

Водопроводът в квартал „К.Ганчев“ в Стара Загора ще бъде подменен, успоредно с изграждането на канализацията, което вече започна.

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева е поела ангажимента по време на проведената днес в Стара Загора среща с кмета Живко Тодоров и областния управител Живка Аладжова.

С изпълнението на 4 км. канализационна мрежа ще бъде изцяло завършена канализацията на кв.„Кольо Ганчев" в изпълнявания от Община Стара Загора Воден проект на стойност близо 3,5 млн.лв. Изграждането започна в началото на месец октомври т.г. Министър Терзиева е обещала строителните дейности  за новия водопровод да започнат в началото на следващата година.

На среща с журналисти тя определи като приоритет на правителството реализацията на проекта за изграждането на тунела под Шипка.

Утре министър Десислава Терзиева и кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще бъде открият в зала „П.Р.Славейков“ от 9,30 ч. Годишната конференция за представяне на напредъка по изпълнение на оперативна програма „Регионално развитие“.