Работилничка подарява надежда, за да може Ани да се излекува

13-годишното дете е с тежката диагноза сарком на Юинг

Едно 13-годишно дете има нужда от нашата помощ, за да се пребори с рака.

Ана-Мария Гепова от бургаското село Черно море е с тежката диагноза сарком на Юинг. Ани е претърпяла вече две операции.

Тя не иска нищо друго за  Коледа, освен надежда за живот. Лечението обаче ще е продължително и скъпо, затова тя и близките й зоват за помощ.

Преди броени дни семейството на Ани разбира, че диагнозата й е сгрешена и не е Невробластом - ембрионален тумор, както се предполагаше досега, а сарком на Юинг, което вдъхва доза надежда у близките й. 

"Вчера получих на имейла с резултатите от клиниката в Белгия, в която бяхме изпратили хистологичен материал от тумора на Анна Мария", обясни майката на момиченцето - Донка.

"Сега сме с крачка напред. Утре ще представя диагнозата на лекуващите лекари и се надявам на 15.12 когато започне втората химиотерапия от лечението на Ани, да се коригира вливането на лекарствата спрямо новата диагноза Саркома на Юинг", споделя жената.

И с тази диагноза обаче на семейството ще им е нужна подкрепа, за да се справят с разходите по лечението на малката Ана-Мария. 

Досега в подкрепа на Ани са инициирани няколко благотворителни инициативи. Последната е на бургазлийката Таня Калчева.

Всеки ден между 14 -20 ч. в нейната работилница в мола в "Славейков" всеки може да изработи играчка от вълна за елхата, а средствата от закупуването й ще бъдат дарени за лечението на Ани, пише майката в страницата на момиченцето си във фейсбук.

"Коледа е. Нека всеки, който сложи на елхата изработената от него играчка, да знае, че е подарил надежда на Анна-Мария", зове развълнувано Таня.

Средства за Ана - Мария се набират на следната банкова сметка:

BG45UNCR70001521223876 / UNCRBGSF / Unicredit bulbank / Anna Maria Radostinova Gepova