Утре: До обяд ще преобладава слънчево време

През нощта в по-голямата част от страната ще се изясни

По-значителна облачност ще се задържа все още в крайните северозападни райони и Предбалкана.

Сутринта ще бъде студено с минимални температури между -8° и -3°, в София около -6°.
Утре до обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но по-късно през деня от североизток отново ще се заоблачава, оставайки без валежи. Вятърът в повечето места ще е слаб, но в Източна България ще се задържа умерен-северен. Максимални температури между -2° и 3°, в крайните югозападни райони до 6°, в София около 0-1°.
По Черноморието ще продължи да духа умерен, по морските носове и силен северен вятър, отслабвайки по-чувствително едва привечер. Още след обяд отново ще се заоблачава, оставайки без превалявания. Максимални температури 0°, 1° по северното крайбрежие до 2°,3° по южното. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е умерено по северното, до силно по южното крайбрежие, около 4 бала.

Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, цитирана от Агенция "Фокус".
Времето по високите части на планините ще е предимно слънчево, заоблачавайки се след обяд над Източна Стара планина. Но в подножието на северните склонове на места ще се задържа нисък облачен слой. Вятърът по билата до обяд ще е силен - от североизток, отслабвайки до умерен към края на деня. Дневна температура на 1200 м.н.в около -3°, на 2000 м около -11°.
В четвъртък и петък над източната половина от страната ще преобладава облачно време, на места там ще прехвърча сняг; вятърът отново ще се усили, първия ден - от север-североизток, през втория - постепенно ще се ориентира от северозапад и запад; максималните температури ще са близки до 0°. Над западната половина ще бъде предимно слънчево, със слаб до умерен северозападен вятър и по-високи дневни температури, до 7-8°. В събота и над Източна България ще е предимно слънчево, температурите и там ще се повишат. Вятърът навсякъде ще отслабне.