Суперкоктейл убива рака

Уникален коктейл от шест природни вещества от зеленчуци, плодове, подправки и корените на растения е в състояние да унищожи 100% от раковите клетки в гърдата, без да причинява странични токсични действия, обявиха онколози от Ню Орлийнс, цитирани от zajenata.bg.

Един от главните виновници за рецидивите и смъртността при болните от рак на гърдата е малка група от ракови стволови клетки, които не се поддават на терапия. Тези клетки, които често са резистентни към терапия, имат свойството да генерират в нови тумори. Това налага развиването на по-ефикасни и сигурни начини за лечението и превенцията на рака на гърдата.

Екипът от учени е изпробвал 10 известни предпазващи от рак химически вещества, които се съдържат в някои храни, като броколите, гроздето, ябълките, корените на куркумата и тофу. Накрая откроили 6 от тях - куркумин от куркумата, изофлавони от соевите зърна, Indo-3-Carbinol от кръстоцветните зеленчуци (броколи, карфиол), C-фикоцианин от водораслото спирулина, ресвератрол от гроздето, и кверцетин - флавоноид, който присъства в плодовете, зеленчуците и чая.

Учените приложили тези 6 вещества наведнъж върху ракови клетки на гърдата и върху контролни клетки. Те изпробвали веществата индивидуално и в комбинация и открили, че приложени индивидуално лекарствата били неефикасни, а в комбинирания суперкоктейл потискал растежа на раковите клетки в гърдата над 80% и предизвиквал процес, който води до стопроцентово умъртвяване на раковите клетки.

Преди това учени са установили, че тези вещества заедно действат eфикасно и за унищожаването на раковите клетки в яйчниците.

Всеки е съгласен, че здравето трябва да се пази. “Здравото тяло е домакин, а болното тяло е тъмничар” е казал един английски философ. И това е много вярно. И какво по-добро от това да си пожелаем наздраве мнoгoоо…здраве!