Сексът носи най-голямо удоволствие през първите 10 минути

Оказва се, митологичните дълги любовни нощи, за които мечтаят жените (а мъжете се опитват да им ги осигурят) и за които пише в любовните романи, нямат нищо общо с реалността

Най-добрият секс продължава от 7 до 13 минути. Поне така твърдят американски учени.
Според тях “дори само 3 минути са достатъчни за получаването на “адекватно” удовлетворение”.
Учените са провели анкета сред няколко хиляди души, за да определят колко е според тях идеалната продължителност на сексуалния акт. Резултатите, публикувани в Journal of Sexual Medicine, сочат като най-често отговор 7 до 13 минути.
Сексът, който продължава от 3 до 7 минути, бил определен като “адекватен”, този под 3 минути като “твърде бърз”, а актът над 13 минути – за “твърде дълъг”.
С това изследване американските учени развенчават мита, че добрият секс задължително трябва да е и дълъг: “Във фантазиите моделът за мъжката сексуалност са големи пениси, твърда като камък ерекция и сексуална активност, която продължава през цялата нощ”, обобщава д-р Ерик Корти. “Ние виждаме това в киното, четем го в книгите. Ето защо много мъже и жени вярват в тази фантазия. В нашето изследване обаче ние получихме резултатите на реалния, а не на въображаемия модел на сексуалността”.
Според учените, познаването на този реален модел ще е от полза за лечението на хора със сексуални затруднения, а в по-широкия смисъл той ще допринесе за намаляване на случаите, в които възникват сексуални дисфункции

Източник: здраве.bg