От Ремотекс призовават министри

Те настояват за среща в завода

Работниците от „Ремотекс" Раднево настояват за незабавна среща с министъра на икономиката и енергетиката, министъра на труда и социалната политика, председателя на социалната комисия и президента на КНСБ. Те изпратиха официално писмо до институциите.

„Нашите представители, които участваха в двете срещи с Комисията по социална политика в Парламента, ни увериха, че имаме основание да разчитаме на Вас. За съжаление, кмета ни излъга. Областният управител отказа да приеме Декларацията ни от 10 декември 2013 г. с ясни и конкретни искания, едно от които касае точно собствеността на предприятието. Вярваме във Вас, че няма да се откажете от позициите си, споделени в Социалната комисията в НС и предприятието ще успее да се върне там, където е било и където му е мястото. При ясни и конкретни правила да обслужва огромния комплекс „Марица изток”, който е от стратегическо значение за икономиката и енергетиката в нашата държава и за енергийната независимост и сигурност на България”, пише в писмото на работниците от „Ремотекс”.

И днес около 200 души изминаха мирно пътя от предприятието до паметника на Св. Иван Рилски, без да затварят пътя за ТЕЦ „Марица-изток 2” и Рудник 2, тъй като все още нямат разрешение за това от ИА „Пътна инфраструктура”. Протестните действия ще продължат до петък, 20 декември, ако няма развитие след това ще решат как ще продължат.