Догодина: Ремонти в Съдийския квартал, нови детски площадки и тротоари

Виж приоритетите в район "Централен"

В края на годината кметът на район "Централен" Райна Петрова крои планове за следващата.

„Продължаваме активно да работим. Промяната на пътната инфраструктура е изключително належаща, не бих я нарекла приоритет, а необходимост”, каза за Plovdivutre.bg Петрова. Тя заяви, че ще обърне внимание на квартали, които тази година са позабравени. Това са части от Съдийския и тесен център. "На тези места ще бъде направен обстоен оглед, след което проекти за ремонтни дейности", каза кметът.

„Ще отделим средства и за тротоари. Междублоковите пространства в никакъв случай няма да бъдат неглижирани, напротив”, допълни тя. Целта на управата за следващата година е да се обърне особено внимание на тези части, тъй като това са местата за отдих и излизайки и прибирайки се у дома всеки минава през тези участъци.

Идеите за 2014-та са за повече детски площадки, места за спортни дейности, фитнеси на открито.

Има вече готови проекти, за които се очакват допълнителни  средства от община Пловдив. Около 10 улици са проектирани и чакат ремонт през 2014-та.

Част от средствата в бюджета на "Централен" са от наеми за гаражни клетки, които са около 220 хиляди лева на година. Останалите пари се отпускат целево от община Пловдив. „Ще е добре, ако можем да се справим с размера на тазгодишния бюджет”, каза Райна Петрова.