В чисто нов пощенски клон получиха пенсиите в айтоско село

Лентата за откриването на новата станция прерязоха Лиляна Драгоева – Директор на Регионално управление „Български пощи”, кметският наместник на Съдиево Щерион Щерионов и ръководителят на „Български пощи” – Бургас Панайотов

Краят на 2013-та беше добър завършек за поетото пред жителите на с. Съдиево обещание за преместването на местната пощенска станция в друга, по подходяща сграда, основно ремонтирана със съвместните усилия на Община Айтос и „Български пощи”. Лентата за откриването на новата станция прерязоха Лиляна Драгоева – Директор на Регионално управление „Български пощи”, кметският наместник на Съдиево Щерион Щерионов и ръководителят на „Български пощи” – Бургас Панайотов. 
„Новата станция нямаше да бъде факт без много голямото желание на кмета на Община Айтос Васил Едрев и на общинските съветници, които взеха едно уникално решение – да предоставят сградата за безвъзмездно ползване. Благодарим за изключителната подкрепа и на кметския наместник на с. Съдиево Щерион Щерионов, без който не бихме се справили в тези максимално кратки срокове. Съдиевци вече имат по-добри условия за достъп до нашите пощенски услуги, а нашите служители ще работят в нова среда”, каза при откриването Лиляна Драгоева и честити на местните новата придобивка. 
Пощенската станция в Съдиево беше открита на Никулден, точно в деня за пенсии. Логично, възрастното население на селото беше в приповдигнато настроение – почти всички жители в третата възраст бяха оставили къщната си работа, за да присъстват на знаменателното за селото събитие. Най-горещо те аплодираха Щерионов и един друг се уверяваха, че до сега не са имали по-работен кметски наместник 
„Много ми вдигнахте рейтинга. Благодаря ви за бързия и качествен ремонт.”, отговори скромно на благодарностите на регионалната шефка, с благодарност Щерионов. Като в хор, присъстващите му пожелаха още дълги години да кметува в селото им. 
И ръководителят на „Български пощи”- Бургас Панайотов пожела на съдиевци светли празници и хубави пенсии в новата станция. Той гарантира, че обслужването в станцията ще отговаря на съвременния й вид. 
И съдиевци се бяха подготвили за тържествения момент - Стойка Връбчева поздрави служителите на станцията и им подари кукла-пощальон, в памет на баща си, който 20 години разнасял пощата в съседното село. Разтропаната дама развълнувано прочете и специални поздравителни картички от местната общност за „Български пощи” и за Щерионов, с благодарност, че с новата поща „са зарадвали застаряващото вече местно население”. 
„За мен е изключително удоволствие, че годината завършва с откриването на нова пощенска станция за нашите клиенти и служители. Безкрайно съм благодарна на кмета на Община Айтос Васил Едрев, защото той е може би единственият кмет в областта, който прие нашата молба, съдейства и заедно с общинските съветници реши да ни предоставят безвъзмездно сградата. Пожелавам весели празници и още много нови начинания на Община Айтос, на нейния кмет и на общинските съветници.”, каза за НП Лиляна Драгоева. Според нея, инициативата е не само въпрос на финансови възможности, а преди всичко - на желание да се работи за хората, от страна местните власти.