Борисов: Да приберат Местан в прокуратурата!

БСП и ДПС да спрат да подслушват! Това е диктатура, каза лидерът на ГЕРБ

Кога ще извикат Станишев и Местан в прокуратурата?, попита в Пловдив Бойко Борисов. Спомняте си, че през февруари те казаха: "Идете си с мир, че иначе ще стане по другия начин. Какъв е другият начин да ги разпитам, затова ли ми спретнаха протестите на Орлов мост?", заяви лидерът на ГЕРБ. "Местан каза, че ще излизат и други записи. Той откъде знае? Да го приберат в прокуратурата", каза Борисов. Той разкри, че ДАНС издава тайни на Лютви Местан и очаква да му скалъпят разговор с поставено лице. Също така прогнозира, че записа ще излезе преди изборите.
"Лидерите на БСП и ДПС, тази прекрасна целуваща се двойка, ме заплашиха от трибуната на парламента. Това е диктатура и полицейщина", заяви бившият премиер. "Предупреждавам ги - да спрат подслушването на опозицията. Това е тежко нарушение във всяка държава, отсече Борисов. Той няма да сигнализира Цацаров за подслушване на политици у нас, защото според него главният прокурор сам ще се сезира от изказванията в парламента.

"Много е вероятно и други да се отлюспят от ГЕРБ, но и други да се присъединят към нас", предвижда лидерът на партията.

"Защо никой не говори за Бисеров? За заместник-председателя на ДПС, кадровика, дясната ръка на Доган, човекът, който най-рязко ме атакува с анкетни комисии, все едно забравихте за него. За висша степен на корупция, шефът му дали не е знаел. И довечера никой няма да пусне тази информация, искам да се обзаложа. Медиите са под контрол", каза Борисов.

Бившият министър-председател бе в Пловдив, за да открие детска градина "Котаракът в чизми".