109 от уволнените корабостроители вече регистрирани на борсата

Към момента няма данни за други масови съкращения в града

109 от освободените служители на "Бургаски корабостроителници" вече са се регистрирали в регионалното бюро по труда.

"Това е информация към края на миналата седмица, предполага че повече няма да се регистрират, защото досега щяха да го направят", каза директорът на метсното бюро по труда Златомира Гаджерукова. Тя допълни, че към момента няма данни за други масови съкращения в града.

Както Burgasutre писа преди две седмици фалиралото дружество "Бургаски корабостроителници" съкрати близо 150 души в рамките на ден. Бивши служители разказаха, че им се дължат заплати за последните няколко месеца, а при връчването на заповедите за съкращение е присъствала въоръжена охрана. 

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА-ТУК

Към момента уволнените корабостроители се подготвят за ежедневни протести, тъй като новият изпълнителен директор на завода Деян Дянков не може да бъде открит.

Междувременно от Първа инвестиционна банка излязоха с позиция относно собствеността на дружеството. 

"Категорично заявяваме, че "Първа инвестиционна банка" АД не е собственик на дружеството. Банката е единствено и само един от кредиторите на предприятието.

Съгласно Закона за кредитните институции в България банките нямат възможност да придобиват активи, които не са свързани с финансовата им дейност", казаха от финансовата институция.