Времето днес: студено, но не снежно

Максималните температури в повечето места ще са между 3° и 8°

До обяд времето над страната ще бъде предимно облачно. По-значително разкъсване и намаление на облачността ще има по-късно през деня над Източна България.

Мъглите в западната половина на Дунавската равнина и Тракия ще се задържат почти през целия ден, докато в по-източните райони още около обяд видимостта ще се подобри.

Максималните температури в повечето места ще са между 3° и 8°, в източните райони, където вятърът ще е от югоизток, до 12°. В северозападната част от страната ще останат най-ниски, едва около 0°.

Преди обяд по Черноморието ще бъде все още облачно, на места и мъгливо, но по-късно през дена облачността ще намалее, видимостта ще се подобри. Вятърът ще е слаб, от югоизток. Максимални температури до 8-10°. Температурата на морската вода е 7°, вълнението ще е слабо, около 2 бала.

Преди обяд над планините ще е предимно облачно, възможно е над Пирин и Рила да прехвърчи слаб сняг. По-късно през деня над Централна и Източна Стара планина и Родопите облачността ще намалее. Вятърът по високите части чувствително ще се усили, като в западната част от страната температурите спрямо предните дни ще се понижат. Там на 1200 м.н.в дневната температура ще е около 3°, на 2000 - около минус 2°.