Протестиращите пред "Орлов мост": Дядо Мраз, моля те, отведи комунягите на Изток

Очаква се в протеста да се включат студентите, българи от цялата страна и чужбина


Протестиращите срещу кабинета "Орешарски" на "Орлов мост" скандират "Оставка", свирят и развяват българското знаме.
Сред издигнатите плакати има лозунг с надпис: "Дядо Мраз, моля те, отведи комунягите на Изток". На някои от знамената, които протестиращите са сложили на гърба си, пише "Оставка". Към протеста продължават да се присъединяват граждани. Очаква се след малко всички да потеглят към БНБ, където се срещнат с български граждани, прибрали се празниците от чужбина.
В района има засилено полицейско присъствие, движението в района се осъществява нормално.
За днес е насрочен национален протест срещу правителството на Пламен Орешарски, с искания за промяна на системата и оставка. Общобългарският протест е под надслов „Една България, един свят, един протест - ОСТАВКА!”.
Очаква се българите, които живеят в чужбина, но са в България за празниците да се включат в планираните шествия. Към тях ще се присъединят и "Ранобудните студенти".
От над 30 града в страната и чужбина недоволни граждани ще изразят недоволството си от правителството. В София ще има две шествия. Традиционният протест ще тръгне от Орлов мост в 14:00 ч. и ще посрещне българите от чужбина, които се събират в 15:00 ч. на площада пред БНБ.
Протестни акции са планирани и във Видин, Пазарджик, Атина, Будапеща и Копенхаген.