Гена и Венелин също напускат бТВ?

Ръководството на Би Ти Ви е изпаднало в паника и с ужас посреща новата година

Всички репортери и редактори били заподозряни в нелоялно отношение и преговори с конкуренцията. Поредният тежък удар беше трансферът на Ани Салич в Нова телевизия, която беше лице на Би Ти Ви от самото й създаване.

В телевизията са притеснени да не последва нова вълна оставки. Последната клюка е, че примамливи предложения за работа са получили и топ репортерите Гена Трайкова и Венелин Петков. Със сигурност са правени сондажи и за други кадри, което се разбира от острата реакция на медията след напускането на Салич.

В официално изявление Би Ти Ви призна, че и други служители са получили "атрактивни предложения за работа при конкурента", съобщава Lifestyle.

Реакцията на медията потвърди, че в телевизионния ефир се води тежка война.

"Последните действия на Нова тв са категорична илюстрация на тоталната й немощ да даде стойностна алтернатива в ефир. Липсата на творчески и концептуален ресурс на конкурентната медия да създаде свои собствени силни лица и облик спъва развитието на целия пазар", гласи официалната позиция на Би Ти Ви.

Нова тв вече открадна още в края на лятото Анна Цолова и Виктор Николаев, както и топрепортерката Миролюба Бенатова.

Би Ти Ви обаче обмисляла да отвърне на удара, като примами някои от най-добрите журналисти на Нова тв с двойно по-високи заплати.