Посегнаха на новите паркове в Казанлък

Общината поставя камери да следят за нарушения

Вандали посегнаха на двата нови парка в ж.к.“Изток“.

В нощта след Рождество Христово в парк „Изток“ недобросъвестни граждани са хвърлили пиратки върху паната, с които е ограден паркът, а върху почти всички има оставени кални следи, които не само са повредили постерите, но и загрозяват цялото пространство.

В другия парк – „Казанлъшки оазис“, вандалите са стигнали още по-далеч. Там детските люлки са напълно унищожени, а 9 от 10-те кошчета за смет са разрязани с нож и отпадъците са разсипани върху алеите. 

За да бъдат предотвратени вандалските прояви, Община Казанлък монтира в момента камери за видеонаблюдение в двата парка, както и на други възлови места в града.

На най-натоварените кръстовища в Казанлък вече са монтирани камери, които ще осъществяват денонощно видеонаблюдение. С него се цели да бъдат регистрирани нарушения на правилата за движение от страна на водачите на МПС, както и да се осъществява непрекъснат контрол от страна на органите на реда. Камери са поставени и в централната градска част на Казанлък.

Районно управление „Полиция“ ще засили полицейското присъствие в предстоящите празнични дни с цел осигуряване спокойствието и сигурността на гражданите, за опазване на общественото и частното имущество.

Община Казанлък призовава гражданите за повече бдителност  и непримиримост към недобросъвестните хора и техните  действия, насочени към разрушаване на всичко хубаво и полезно, изградено досега.

Апелът на Общината към гражданите е незабавно да сигнализират на тел. 112 за всяка проява на вандализъм.