Кога идва любовта на живота ни?

94% от жените и 88 на сто от мъжете вярват в истинската любов

Една средностатистическа жена преживява болката от разбито сърце поне два пъти, преди да срещне мъжа на мечтите си, целува 15 мъже и има две дългосрочни връзки, показва ново изследване. Освен това преди да се установи, една жена преживява средно четири кошмарни срещи, поне веднъж й е била връзвана тенекия, минава през две влюбвания, дели жилището си с мъж веднъж и прави секс за една нощ четири пъти.
При мъжете нещата стоят по подобен начин - връзват им тенекия два пъти и правят секс за една нощ средно шест пъти преди да срещнат идеалния си партньор. Тези стойности обаче варират, тъй като друго изследване показва, че мъжете се страхуват от обвързване все по-малко.
Изследване на британски сайт за запознанства сред 2000 пълнолетни мъже и жени показва, че мъжете искат да се установят с една жена на по-млада възраст, отколкото преди десет години.
Средностатистическата жена е готова за сериозна връзка след 22-рата си година, което е с две години по-малко в сравнение с данните отпреди десет години, отбелязва БГНЕС. Мъжете също започват да живеят с партньорка на по-ранна възраст, като правят стъпката на 25 години. Един на всеки четири необвързани мъже казва, че иска сериозна връзка и да създаде семейство, а всеки пети се притеснява, че ще остане ерген, докато всичките му приятели са обвързани.
Преди да намерят партньорка в живота, мъжете излизат с 8 различни жени, имат 3 срещи "на сляпо" и се срещат с трима души от интернет. За сравнение, жените имат 7 връзки, две срещи "на сляпо" и двама партньори от интернет.
Най-голямата разлика между мъжете и жените е в броя на сексуалните партньори. Мъжете имат средно по 10 сексуални партньора през живота си, а жените - само 7. Мъжете имат по две връзки, които продължават повече от една година, а жените имат 5 дългосрочни връзки.
Броят на изневерите на партньора и при двата пола е средно по една, но и самите анкетирани изневеряват по един път.
Шест от десет британци в даден момент са смятали, че никога няма да открият партньор в живота си. 8 от 10 твърдят, че са срещнали половинката си, когато най-малко са го очаквали, а повече от една четвърт казват, че настоящият им партньор не е типът човек, с който биха искали да се установят.