Какво време ни очаква утре?

През нощта над равнините, низините и около реките ще има ниска облачност или мъгла.

Почти тихо време с минимални температури между минус 3° и 2°, по морския бряг 3-5°.

През деня облачността ще намалее, видимостта ще се подобри и максималните температури, в повечето райони, ще бъдат между 4° и 9°, по-ниски около Дунав, където мъглите и облачността ще са най-трайни, малко над нулата. В София 7-8°.
Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Вятърът ще е слаб с променлива посока. Максимални температури 7-8°. Температурата на морската вода е 6-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще бъде слънчево, като преди обяд по-ниските части ще са в облаци или мъгла. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад. Максимална температура на 1200 метра около 8°, на 2000 метра 2°.Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи агенция "Фокус".
В събота времето ще бъде предимно слънчево и почти тихо, а температурите ще се повишат слабо. Сутринта на места в низините и котловините видимостта ще бъде намалена. В неделя и понеделник в Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще се образува мъгла. Над останалата част от страната ще преобладава слънчево време, ще има временни увеличения на облачността, без валежи.