Цветан Цветанов: Държавата я няма!

"Възраждат се структури на силово действие, а държавата я няма"

"Най-важното през 2014 г. е да се прекрати този популизъм, който налага сегашното управление. След законовите промени за службите вече се говори за връщане на мутренските времена. Възраждат се структури на силовото действие, а държавата я няма. Всичко това се случва пред очите на сегашната Тройна коалиция", обяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в интервю за предаването "120 минути" по bTV.

Според Цветанов в момента се случват неблагоприятни неща в страната и “всичко това се случва пред очите на сегашната Тройна коалиция".
Относно обвиненията за незаконно подслушване Цветанов заяви: "И до ден днешен аз нямам обвинение за незаконно подслушване". Той припомни, че за подобни твърдения още по време на предизборната кампания е завел жалба в Страсбург за нарушената презумпция за невинност.
"Това е едно твърдение и то се препокрива с цялостната репресия, която се осъществява срещу политическите лица от партия ГЕРБ", допълни още бившият вътрешен министър.
"Ние много преекспонирахме всичко, което се случи. От май, когато много се говореше, тогава беше предизборната кампания, досега никой не е установил внушаваните тогава твърдения”, каза още Цветан Цветанов.

Той потвърди информацията на лидера на партията Бойко Борисов, че никой от тях двамата няма да води листата на ГЕРБ за евроизборите. Като приоритети за ГЕРБ Цветанов посочи подготовката за евровота и за предсрочни парламентарни избори.

Цветанов отново се извини на лекарите от Горна Оряховица и заяви, че тогавашната политическа ситуация е провокирала изчитането на тези специални разузнавателни средства, след като те бяха декласифицирани.
"Мога да кажа, че действително това не трябваше да се случва, но за голямо съжаление, в България политиката някой път се намесва във всеки един случай, когато някой смята, че може да извлече политически дивиденти", допълни Цветан Цветанов.