Съкратените корабостроители отново на протест

Уволнените работници ще се съберат до Старата поща в 13 часа

Уволнените корабостроители организират трети протест до Старата поща днес. Съкратените работници ще се съберат в 13 часа.

В края на декември бишите служители на "Бургаски корабостроителници" на два пъти блокираха движението на близкото кръстовище в знак на протест с неизплащането на възнагражденията им в продължение на няколко месеца. 

Както Burgasutre писа всички 150 служители бяха уволнени в рамките на няколко часа на 5 декември. По думите им заповедите са били връчени в присъствието на въоръжена охрана. Веднага след това новото ръководство на предприятието потъна в неизвестност, а всички опити на институциите да осъществят контакт останаха без успех. Все пак преди дни стана ясно, че изпълнителният директор на "Бургаски корабостроителници" Деян Дянков е обещал да се срещне с бившите служителите на завода в понеделник.

Междувременно почти 110 от уволнените работници вече са регистрирани в бюрото по труда. Очаква се най-рано в средата на този месец корабостроителите да получат обезщетение от Националния гаранционен фонд, след като бе обявена процедура по несъстоятелност на завода.