Първокурсник извади Богоявленския кръст в Стара Загора

С мощен възглас „Да живее България!” 19-годишният заралия Славомир Славов извади Кръста от студените води на Езерото.

Близо 30 бяха смелчаците, който се хвърлиха да вадят Богоявленския кръст в Стара Загора. Минути преди традиционния скок във водите на парк „Йордан Капсамунов”(Езерото), свещеници осветиха бойните знамена на Втора Тунджанска механизирана бригада. Приветствие към присъстващите по повод празника отправи нейният командир-ген. Любчо Тодоров.

Официални гости на събитието бяха зам.- кметът Иванка Сотирова, председателят на Общинския съвет Емил Христов, областният управител Живка Аладжова и депутатът от БСП Георги Гьоков.
Множество старозагорци и гости на града ни наблюдаваха с интерес хвърлянето на смелчаците в ледените води и борбата за „спасяването” на Кръста. Най-бърз бе 19-годишният Славомир Славов от Стара Загора, който е първокурсник в Технически университет в София и учи редовно в специалност „Телекомуникации”. Любопитен факт е, че през миналото лято той е бил спасител в Бургас, а за Кръста скача вече втора година, но го хваща за първи път. Славомир сподели, че  е много щастлив, че е успял първи да стигне до Кръста и си пожела да бъде жив и здрав – същото, което нарича на всички българи на днешния голям православен празник.