Необяснимо – хора, които избухват в пламъци (Видео 18 +)

Свят

06-01-2014, 17:02

Автор:

Румяна Димитрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жена, жертва на домашно насилие, моли за помощ чрез Facebook (видео)

Ултразвук премества предмети във въздуха /ВИДЕО/

Редовен клиент получи „ужасяваща изненада” преди Коледа - игла в пушен свински бут от „Кауфланд” (видео)

Ужасяващо! Тази пухкава топка не е това, което си мислите (видео)

Жена се самозапали, с опасност за живота е

Високотехнологична прахосмукачка се самозапали, защото й омръзнало да чисти

Що за човек би легнал на мина, за да се снима за Фейсбук?

Facebook удря психиката ни

Новият вирус "Пламък" - перфектното кибероръжие

Любопитно! Първият човек, който е "туитвал" е Исус

Любопитно! Безплатно пътуване със самолет за красивите хора

Подводна спалня предлага уникално изживяване (ГАЛЕРИЯ)

Най-странните сватби на света (галерия)

Любопитно за дамите

Жената с най-голямото дупе в света (ВИДЕО)

Шок! Заснеха призрак в Новогодишната нощ! (ВИДЕО)

Шок! Момиче получи уши на елф! (СНИМКИ)

Мис Фотомодел на България 2013г.- смях, ужас и целулит (снимки 16+)

Феноменът на спонтанното човешко самозапалване

Големите умове на човечеството вече имат научни обяснения за микро- и макропроцесите около нас.

Единственото, което продължава да бъде все още неразгадана енигма, е човешката психика. Изненадващото запалване на човек е изключително явление, при което индивидът избухва в пламъци без никаква намеса. В случая говорим за химическа реакция в тялото човек.
10 истории на хора, преживели ужаса на спонтанно запалване.
Бебето
Тригодишното индийче Рахул е последната известна жертва на феномена на спонтанно човешко самозапалване. Майка му споделя, че бебето показва симптоми още на 9-тия ден след раждането си. “Имаше пламък върху коремчето и дясното коляно. Съпругът ми го покри с кърпа и загаси огъня. Много се изплаших.”, споделя майката. Огнените атаки се случват още три пъти, след които Рахул е вкаран в болница за серия изследвания. Всички резултати са в нормата. Естествено, появяват се съмнения за родителска небрежност и дори домашно насилие, но доказателства не са открити. Разследването по случая още продължава.
Пожарникарят
Пожарникарят Джордж Мот от Ню Йорк гледа “The Twilight Zone” с приятел и възкликва “Нищо толкова странно не се случва на мен. Иска ми се да ми се случва.” Когато синът му идва на гости след няколко дни, открива прозорците на къщата опушени, а дръжката на вратата топла. Влиза вътре и открива баща си в леглото, станал на пепел. Единственото, което е останало от него, е черепът (смален до неузнаваемост) и едно ребро. Всичко друго в стаята е изгоряло. Въпреки сериозното разследване, така и не са открити доказателства за умишлено запалване или самоубийство.
Старицата
През 1951 г. прислужницата на Мери Рийзър идва на работа, но усеща, че дръжката на входната врата е гореща и не може да се пипне. С помощта на съседи успява да отвори вратата, за да открие прахта на г-жа Рийзър. Единствените останали части от старата жена са гръбначният ѝ стълб, левият ѝ крак и черепът ѝ, който е смален до размера на чаена чаша. Разследването показва, че въпреки изгорялото тяло, нищо друго в къщата не е засегнато от огъня. Извикани са експерти от ФБР и те са убедени, че тялото на Мери Рийзър се е самозапалило, като дрехите и подкожните мазнини са подействали като масло и са спомогнали за унищожителния огън. Смъртта на г-жа Рийзър и до днес остава мистерия.
Ирландецът
През 2010 г. 76-годишният Майкъл Фаерти е открит изгорял в дома си в Ирландия. Съседите се събуждат от алармата за дим, която пищи от дома на Фаерти. Трупът му е открит в легнало състояние близо до камината. Но единствените поражения от огън са локализирани върху останките му, под тях и над тях по тавана. Огънят не се е разпрострял никъде другаде. Не са открити и никакви запалителни течности. Според разследващите камината няма нищо общо с инцидента. След аутопсията става ясно, че този случай най-вероятно спада към хрониката за хората, спонтанно самозапалили се.
Инвалидът
78-годишният Ким Сик Йонг е инвалид почти през целия си живот и е прикован към инвалидна количка. Един ден негов съсед му отива на гости и открива Ким обвит в син пламък, излизащ от коремната му област. Съседът се обажда за помощ, но когато полицията и лекарите идват, от Ким е останала само пепел. Единствено краката му са незасегнати от огъня. Странното е, че завесите и мебелите, които са в близост, не са обгорени, въпреки изключителната горещина.
Рицарят
Това е първото записано споменаване на феномена на спонтанно човешко самозапалване в историята. Италианският рицар Полонус Ворситус, живял през 15 в. в Милано, изпил две кани тежко вино. Започнало да му се върти свят, а не след дълго рицарят започнал да повръща огън, който изгорил цялото му тяло. Около него имало много хора, но никой друг не бил засегнат от пламъците.
Аристократката
През 1731 г. контеса Корнелия Ди Банди се оттегля в покоите си, за да поспи. На сутринта не се появява за закуска и прислужницата ѝ отива да я повика. Открива само пепелта ѝ, както и двата ѝ крака и три пръста от ръцете ѝ. Любопитното е, че свещите, намиращи се в същата стая, са открити без нито грам восък – само голи фитили. По мебелите и вратата има много размазан восък. Както и в другите случаи, огънят е концентриран само в тялото на жертвата и дори леглото, в което е лежала, не е засегнато.
Продавачът
Смята се, че амбулантният търговец Джак Ейнджъл е оцелял след случай на спонтанно човешко самозапалване. През 1974 г. Джак заспива в караваната си в Джорджия. Спи няколко дни и когато се събужда, гърбът и едната му ръка са в пламъци. Оглежда се, но не вижда другаде огън, дори по дрехите, с които е облечен. Ужасен, той напуска караваната и отива в хотел наблизо, където припада. Събужда се в болница, а лекарите му заявяват, че пламъците са тръгнали от собственото му рамо.
Жената на рибаря
Грейс Пет, съпруга на собственик на рибарски магазин, се събужда една нощ и слиза в кухнята, за да попуши малко от любимата си лула. Ориентира се в тъмното с помощта на свещ. По-рано вечерта Грейс е празнувала завръщането на детето ѝ от Гибралтар и е погълнала голямо количество джин. На сутринта дъщеря ѝ открива останките ѝ. Главата ѝ е цяла, но тялото ѝ е само пепел. Не е открит огън, който да е причинил смъртта на жената, свещта е изгоряла докрай, а дрехите на жертвата са незасегнати от пламъците.
Доктор Уилтън Крогман – професор по физическа антропология от университета в Пенсилвания, САЩ, е посветил кариерата си на този феномен.

Той е провел множество експерименти с човешки кости в различни състояния — влажни, сухи и такива с остатъчна плът по тях. Ученият използвал и силно запалителни материали като ацетон, бензин и нефт. Даже и с помощта на тези вещества плътта и костите не могли да се изпепелят за времето, в което жертвите на СЧС се превърнали в купчина прах. Той твърди, че даже в крематориумите за пълното изгаряне не труповете са необходими 8 часа. Докторът е категоричен, че са нужни 1649°С, за да може тялото да ce превърне в прах за минути. Всички учени са единодушни за две неща – че подобни температури не могат да се развият в човешкото тяло, а в случай, че то е изложено на толкова висока термична инвазия, страничният ефект би разрушил всичко в радиус на повече от 3 километра, пише Сензация.
Вижте ВИДЕОТО тук:Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"