Какво не знаем за... презервативите?

В Украйна той е известен като „натютюрнык” в СССР е бил познат като „каучуково изделе номер 2”, а ние го познаваме под името „презерватив”

Ето и няколко наистина любопитни факта за най-разпространеното и най-сигурно средство за мъжка контрацепция:


1. Хората от различните страни , наричат презерватива по различен начин . Например: " парижанин" го наричат германците , а италианците - " ръкавица " . Във Франция презервативът се нарича "английски качулка " , а хората от Южна Африка го наричат "френско писмо ". В САЩ пък го наричат "шапката на Джими ", а  Ливан- " палто ".


2.На Световния ден срещу СПИН,.на паметника - обелиск , който е въплъщение на историята на прочутия град Буенос Айрес, и която е с височина от 67 м, бил поставен най- големият презерватив , който някога е съществувал.


3. Интересен случай: От британската организация на разведените бащи в знак на протест замеряли Тони Блеър  не с какво да е, а с презервативи. Те били пълни с мастило и брашно. В крайна сметка презервативите се спукали и поръсили със син прах всички присъстващи. Това породили сериозни въпроси, свързани с качеството и издръжливостта на презервативите. Та експлодирали при удара!


4.Презервативът може да спаси човешки живот, а не само да предпазва от болести. В Карибския регион , по време на круиз , една туристка толкова се напила, че паднала зад борда. Тя спасила живота си благодарение на опаковка презервативи. Жената ги надула и си направила от тях страхотен надуваем пояс. Тя била спасена на третия ден от преминаващ кораб.


5.Художничката и скулпторка Адриана Бертини , родом от Бразилия е известна със своите скулптури , създадени от презервативи. Тя дори създава и облекла от презервативи.


6. Следващият  интересен факт за презервативите идва от Индия , където има един град, наречен Варанаси . И така: там на ден се използват около 600 000 презерватива, но не по предназначение. С тях жителите на града смазват до станове и машини.


7.Презервативите се използват и при транспортиране на контрабандата през границата , като например незаконни наркотични вещества.


8.От Близкия изток пък ни изненадват със своята находчивост. Там хората от провинцията носят вода в презервативи, А пътните строители заключили, че презервативите хвърлени в кипяща смола, дават гладък асфалт.


9.Военните,  които са в пустинята, слагат  презервативи на цевта на оръжията си , за да се предотврати проникването на пясък.