Перфектната разлика във възрастта между двама партньори

Перфектната разлика във възрастта между двама партньори е четири години и четири месеца, но само при положение, че мъжът е по-голям, показва ново проучване.
Изследването сред 2000 души на Confused.com показва, че само 1 процент от жените смятат, че биха имали идеална връзка с по-млад мъж. Мъжете от своя страна също са против идеята да бъдат „момче играчка“, като само 2% биха били с по-възрастна жена.
Но пък повечето от участниците не биха искали партньор точно на тяхната възраст.
40 процента от анкетираните смятат, че най-подходящата възрастова разлика е три-четири години, докато 30 на 100 са посочили пет-шест години.
Проучването показва още, че много жени нямат нищо против да излизат с доста по-възрастен от тях мъж. А една на всеки три е посочила, че би била със седем години по-опитен мъж. И все пак една трета от дамите признават, че щом видят жена с много по-възрастен мъж, веднага си мислят „богаташ“, една пета решават, че „няма да продължи дълго“, а една четвърт си казват „златотърсачка“.
Защитниците на по-голямата възрастова разлика смятат, че най-хубавото в такава връзка е, че могат да научат много от по-възрастния партньор, а четири от десет анкетирани смятат, че младостта на по-младия партньор би ги карала да се чувстват зле.
Проучването открило още, че любимата двойка с голяма възрастова разлика са Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс, която е с 25 години по-млада от актьора.