Гого от "Тоника" почина

Погребението ще бъде в неделя от 11 часа в Ритуалния дом на Гробищен парк - Бургас

Певецът Георги Найденов- Гого от Фамилия "Тоника" е починал тази нощ.

Както Burgasutre писа роденият в Бургас певец се бореше с тежко заболяване. В последните 4 години най-добрият бас в българската попмузика бе прикован в инвалидна количка.

Състоянието на 64-годишния музикант се влоши преди година и половина след погрешно поставена диагноза "латерална амиотрофична склероза". След това Гого трябваше да се чисти от тежките метали, натрупани в организма, които е поглъщал с лекарствата за ЛАС. Имаше предположение, че обичаният певец всъщност се е разболял от лаймска болест при турне във Виетнам преди години.

Близки и колеги организираха благотворителна кампания за набиране на средства и въпреки проведени терапии в чужбина, медицината се оказа безсилна.

През цялото време неотлъчно до него бе съпругата му Ева. През последните години музикалното семейство живееше изолирано в семейната си къща в Айтос.

Георги Найденов- Гого е роден в Бургас на 6 август 1949 година. Завършил е Химикотехнологическия институт, но посвети живота си на музиката. През 60-те години е част от група "Корали", където се създава любимата на поколения "Бургаски вечери".  През 1971 година Стефан Диомов създава квартет "Тоника", в чиито състав влизат Гого, Ева, Анастасия Бинчева и Хари Шерикян. След редица награди от конкурси и фестивали групата е разформирана през 1980 г. Част от записите им са унищожени, а изпълненията забранени за излъчване.

Година по-късно е създадена група "Домино", която жъне невероятен успех на родни и чуждестранни фестивали. В състава на формацията са Ева, Гого, Вили и Краси Гюлмезови и Иван Христов. През 1994 година част от вокалистите на "Тоника" и "Тоника СВ" създават "Фамилия Тоника", като в репертоара на формацията влизат повечето от вечните песни на "Тоника", "Тоника СВ" и "Домино".

През 2011 година Гого бе удостоен със званието "Почетен гражданин" на Бургас.

Погребението на Гого ще бъде в неделя в Бургас. Всеки, който желае, може да се прости с него от 11 часа в Ритуалния дом на Гробищен парк - Бургас.

Екипът на BurgasUtre поднася съболезнования на близките и приятелите на Гого! Поклон!