Айтос скърби за Гого от "Тоника", погребението е в неделя

Всеки, който желае, може да се прости с него от 11 часа в Ритуалния дом на Гробищен парк - Бургас

"България и Айтос загубиха не само ярък талант, загубиха един много сърдечен и добър човек. Айтозлии познаваха Гого, уважаваха го и го обичаха. Скърбим за Гого! Той остави огромно песенно богатство и в годините напред ще са живи прекрасните му песни, любими на няколко поколения българи", каза кметът на Айтос Васил Едрев след като тази сутрин стана ясно, че любимият на поколения певец Георги Найденов е починал. През последните години Гого и съпругата му Ева живееха изолирано в семейната си къща в града.

"Беше изключително непринуден в отношенията си с хората. Не подминаваше никой, без да го поздрави, да го попита как си. Гордеехме се с него. Защото прие Айтос като роден град.
Гого ще остане в сърцата ни!", допълни градоначалникът.

Погребението на Гого ще бъде в неделя в Бургас. Всеки, който желае, може да се прости с него от 11 часа в Ритуалния дом на Гробищен парк - Бургас.

Бургаската певица Тони Димитрова не успя да сдържи сълзите в ефира на една от националните телевзии, тъй като научила скръбната вест минути преди гостуването си. Тя сподели, че това е най-тъжният й рожден ден.

Кметът на Бургас Димитър Николов също изказа съболезнования към семейството и приятелите на певеца: "Бургас се раздели с един много скъп за всички нас човек - обичаният от всички Гого.  Загубата е изключително тежка и за мен  като негов приятел. Скърбя заедно с вас, със семейството и хилядите почитатели на един от най-обичаните български изпълнители.

Гого беше богат човек, защото имаше любовта на публиката.  Знам, че тази любов няма да свърши със смъртта му, защото след него остават незабравимата му усмивка, човечността му, чувството за хумор и всички песни, които изпя.
Скъпи бургазлии, когато чуете или запеете песента "Бургаски вечери", спомняйте си за Гого - наша гордост и любимец на цяла България. Така ще му благодарим за това, че цял живот се раздаваше на своята публика и на приятелите си. Пред паметта му - дълбок поклон! Обичаме те, приятелю!"