Кметът на Стара Загора помага на Вики

Детето е с туморно заболяване

Благотворителен турнир по минифутбол ще се проведе в Стара Загора на 17, 18 и 19 януари в общинска спортна зала „Иван Вазов", предаде Starazagorautre.bg.

Инициативата е благотворителна и е на група млади старозагорци, в подкрепа на 12-месечната Виктория от Пловдив, която се нуждае от животоспасяваща химиотерапия в чужбина.

Турнирът се осъществява с подкрепата на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, който ще вземе участие в една от срещите.

Това е изключително благородна кауза, зад която застава цялото ръководство на Община Стара Загора, каза по време на пресконференция днес зам.-кметът Иванка Сотирова. Радваме се, че инициативата е дело на млади хора, които с всички сили търсят начини да помогнат на малката Вики.

 До момента за участие са се записали 16 отбора от Стара Загора, Казанлък и Гълъбово, като една от срещите е демонстративен мач между ПФК „Берое" и ФК „Верея", съобщи Ивелина Павлова, представител на организаторите. Очаква се в турнира да се включи и шампионът на България по минифутбол VIP DENT, който е от Пловдив.

Предвидено е финалните срещи да се играят на 19 януари, като победителят ще бъде излъчен в двубой, който ще започне в 16.00 часа. Всеки един от отборите, който ще участва, ще внесе в банковата сметка за лечението на Виктория по 150 лв. Входът за зрители на турнира ще бъде 2 лева, като събраната сума ще бъде предадена срещу протокол за дарение, на родителите на момиченцето, които ще присъстват в зала „Иван Вазов" на 19 януари.

За повече информация и записване за участие в турнира: Николай Стоев – GSM 0895620755 и Ярослав Георгиев – GSM 0899223338.

За първия курс на лечението на Виктория в Германия е необходима сумата от 113 хиляди евро, която е непосилна за семейството й. До момента са събрани 83 хиляди евро.

Момиченцето има тумор на мозъка. Карциномът е от вид, който много рядко се среща в България и лекарите у нас нямат опит в лечението му, казва нейната майка Даниела Христова. Според лекарите от клиниката в Хайделберг, химиотерапията на Вики трябва да започне в началото на февруари, за да се ограничи растежът на туморното заболяване.

Да помогнем на 12-месечната Вики да оздравее!

Банкова сметка за набиране на средства:

Societe Generale Експресбанк

BIC Code: TTBBBG22

IBAN: BG35TTBB94001525767173

Титуляр: Даниела Красимирова Христова