14 януари: Грижовни и добри

Слънце в Козирог, Луна в Рак. Астрологична картина на деня.

Въпреки че денят е работен, във вторник темите за семейството и дома ще придобият приоритетно значение в живота на всеки от нас, а в обществено-социален план вниманието ни ще бъде привлечено към правата на жените и децата, нуждаещите се от закрила и защита, техните нужди, наличието и адекватността на социалните програми които защитават техните интереси. Това общо взето ще бъдат и темите на предстоящото пълнолуние по оста Рак-Козирог, което ще фокусира вниманието ни върху проблематичните зони застрашаващи устойчивостта на битието ни. За пълнолунието ще говорим и през следващите дни, но за да не бъдат поводите неприятни, днес следва да се погрижим за емоционалният си баланс, като използваме най-вече първата част на деня за придобиване на вътрешно спокойствие и сигурност. Духовни и медитативни практики, посещението в храм, разходка сред природата край море или езеро, релаксиращи и възстановяващи процедури ще бъдат подходящото средство за това. Импулса и влечението да бъдем по сърдечни, да демонстрираме близост топлина и грижа дори в делова среда ще съдействат не само за излъчването на един по-привлекателен и адекватен на времето имидж, но и за постигането на лично удовлетворение. Бъдете добри!

Емоционалното състояние което отглеждаме и поддържаме действително ще има ключова роля в развитието на събитията през следващите дни. Неговата роля ще бъде не винаги позитивна поради което още от днес ще ставаме свидетели на раздразнение и агресия които ще затрудняват общуването и взаимодействието с близкото обкръжение, особено във вечерните часове. Ако желаете нещо от някого се въздържайте от използването назидателен тон. Не изисквайте, просто помолете! Това освен всичко друго ще ви помогне да съхраните не само спокойствието у дома и сред близките, но и да запазите собственото си достойнство.

Работа и бизнес
Ще ни бъде трудно днес да се концентрираме в деловите си задължения и да съхраним облаза си на професионалисти не-подвластни на личните си тревоги и интереси. Точно сега обаче демонстрацията на висок професионализъм е ключовия фактор който ще ни помогне да се придвижим по кариерната стълбица или да подготвим осъществяването на изгодни сделки. Разбира се, в случай че не преследваме моментни ефекти и  бързи резултати и сме готови да позволим качествата и компетентността ни да бъдат щателно проверени. Дори и да ви се стори унизително сега, в бъдеще ще бъдете благодарни на себе си че не сте позволили на гордостта си да ви подведе.

Здраве, хранене и красота
Емоциите днес и в следващите дни ще ни дойдат в повече затова е необходимо сами да се погрижим за съхраняването на здравословно равновесие. Въздържайте се от контакти с емоционално неуравновесени личности и пазете нервната си система.

Денят е изключително подходящ за подхранващи и хидратиращи козметични процедури, тъй като всички вещества се усвояват пълноценно от кожата и имат максимално въздействие върху нея. Следва да спазваме обаче условията на ретроградната Венера и да не експериментираме с нови марки и козметични средства. Не забравяйте, че храната също се отразява на външния вид. Хранете се здравословно, с качествени продукти и отложете временно диетите. Те няма да постигнат желания резултат.