Обвинени в грабеж "забравиха" да се явявт на дело

Водят ги принудително за следващото съдебно заседание

Окръжен съд – Бургас постанови да бъдат принудително доведени за следващото съдебно заседание двама подсъдими за грабеж. Благовест Димитров и Станко Джамбазов не се явиха в съдебната зала днес, въпреки че са призовани, и без да посочат уважителни причини. Повдигнатото им обвинение е за тежко престъпление и участието им съдебния процес е задължително, затова съдът не даде ход на делото и го отложи за 04.02.2014 г.

Окръжен съд - Бургас наложи глоби в размер на 200 лв. на трима свидетели, които са редовно призовани, но не се явиха в съдебната зала.

Според обвинителния акт Димитров и Джамбазов са подсъдими за това, че на 24.09.2012 г. в около 02,30 часа в гр.Бургас, к-с”Меден рудник”, в съучастие като съизвършители са отнели мобилен телефон “Нокия 1616” със СИМ карта с ваучер на мобилен оператор на стойност 30 лв. и сумата от 277, всичко на стойност 307 лв., с намерение противозаконно да ги присвоият, като употребил за това сила - нанасяне на удари с юмрук по лицето на пострадалия. За Димитров деянието е извършено при условията на опасен рецидив.